Kategoria ogólna > Konsole
Następna generacja konsol - jak się zapatrujecie?
Tantalus:
--- Cytat: Musiol w Kwietnia 11, 2013, 09:58:15 pm ---A tak w ogóle to ktoś odczuwa jakieś podniecenie next-genami? Albo kładzie lachę już na to kompletnie?
--- Koniec cytatu ---
Ja tam się staram nie podniecać, bo jak już jestem podjarany, to zazwyczaj kicha wychodzi. Head-tracking mnie jarał, nic z tego nie wyszło, Agni's Philosophy genialne, ale to tylko tech-demo, trailer Colonial Marines majstersztyk, a wyszła dupa. Jedyne, co mnie z ostatnich nowinek zainteresowało, to Oculus Rift, no i jestem pozytywnie nakręcony na Big Picture (jeden z powodów, dla których zmieniam wnętrzności kompa), no ale to wszystko komputer, nie konsole. Więc nie, konsole mnie jakoś nie jarają specjalnie, bo raz, że ciągle mało tam widzę gier dla mnie, a dwa, że gigantyczną ilość gier dla mnie widzę na PC'cie.
Solidus:
--- Cytat: Morchol w Kwietnia 12, 2013, 09:22:40 am ---
--- Cytat: Solidus w Kwietnia 12, 2013, 05:40:27 am --- WiiU mnie zainteresuje
--- Koniec cytatu ---
Ej ale Musiol pytał o next geny...
--- Koniec cytatu ---
Aaaaaaaaaa rozumiem, bo WiiU nie ma SUPER GRAFFIKI i to taki żart, że nie jest next-genem.
Morchol:
hihi
Tak w sumie to chodzi o to, że ponieważ nie jest nawet blisko możliwości nowych konsol Sony / MS nie będzie dostawało większości tytułów multiplatformowych. Tak samo było z Wii, ale tam sytuacje ratowała ogromna baza casuali, która sprawiała, że od czasu do czasu jakaś firma się porwała na exclusiva, a np. CoD czy FIFA wychodziły w okrojonych wersjach, na innych silnikach itp. WiiU nie ma takiego sukcesu "mainstreamowego" więc ta opcja też odpada. Wniosek - można sobie WiiU na półce obok OUYA postawić.
"Żart" wytłumaczony, ale w sumie to właśnie o to chodziło, nie ma SUPER GRAFFIKI ;/
Mazurit:
--- Cytat: Morchol w Kwietnia 12, 2013, 09:22:40 am ---
--- Cytat: Solidus w Kwietnia 12, 2013, 05:40:27 am --- WiiU mnie zainteresuje
--- Koniec cytatu ---
Ej ale Musiol pytał o next geny...
--- Koniec cytatu ---
Jeśli miałeś na myśli inne nadchodzące, przepotężne konsole, które prawdopodobnie ponownie w najpopularniejszym gatunku jakim są szczelanki zaproponują mega-wypasine next-genowe 30 fps i 720p, to bym sie zastanowił, która z platform jest najbardziej bałamutna jeśli chodzi o słowo "next-gen" ;).
--- Cytat: Musiol w Kwietnia 12, 2013, 10:45:21 am ---Mazurit - A Realm Reborn jest świetne. Gram w to już od 1wszej fazy bety i nie mogę się nadziwić. Gdyby w SE więcej ludzi miało taki wpływ jak Yoshida, to firma miałaby się znacznie lepiej. Więcej niet, bo NDA :(
--- Koniec cytatu ---
A kiedy można się spodziewać u ciebie większego tekstu o XIV? Jakby co to podlinkuj go w tutejszym dziale o tym MMORPG-u. Swoją drogą to przypomniało mi się, że nie podziękowałem Tobie za odnośnik do recenzji Max Pyne 3, któego kiedyś dla mnie umieściłeś. Także - dozgonne dzięki.
--- Cytat: Tantalus w Kwietnia 12, 2013, 12:29:27 pm --- [...] trailer Colonial Marines majstersztyk, a wyszła dupa.
--- Koniec cytatu ---
Ja także liczyłem, że SEGA zadba o porządne wykorzystanie licencji, ale ta firma ma w naturze, ekscentryczne decyzje i model dewelopingu. Co rusz czymś zaskoczy, poczym niemiłosiernie zawiedzie. Nizaprzeczalnie wielka strata licencji, tym bardziej cała ta sytuacja jest wkurzająca, jak zobaczy się ten klimatyczny -- słusznie wspommniany przez Ciebie -- trailer. Ehh...
Morchol:
--- Cytat: Mazurit w Kwietnia 12, 2013, 04:55:09 pm ---Ja także liczyłem, że SEGA zadba o porządne wykorzystanie licencji, ale ta firma ma w naturze, ekscentryczne decyzje i model dewelopingu. Co rusz czymś zaskoczy, poczym niemiłosiernie zawiedzie. Nizaprzeczalnie wielka strata licencji, tym bardziej cała ta sytuacja jest wkurzająca, jak zobaczy się ten klimatyczny -- słusznie wspommniany przez Ciebie -- trailer. Ehh...
--- Koniec cytatu ---
Ale to Gearbox ten majstersztyx stworzył, Sega jeno wydawała. Chociaż reszta posta do nich też idealnie pasuje ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej