Kategoria ogólna > Chrono Saga
Moje covery z Chrono Trigger OST
Nismovsky:
Witam. Jestem nowy na tym forum, więc chciałbym się przedstawić w sposób nietypowy :)
Jestem wielkim fanem wszystkiego, co japońskie, więc i gry z tego kraju nie są mi obce. Po latach ogrywania się w "Chrono Trigger" na Nintendo DS, postanowiłem samemu zinterpretować muzykę z tej gry.
Wiem, wiem. Dla niektórych ten soundtrack jest nietykalny i każda zmiana pierwotnych kawałków zakrawa na świętokradztwo, ale cóż - nie mogłem się powstrzymać :P
Mam nadzieję, że spodoba Wam się moje podejście do tego tematu :D
Chrono Trigger OST - Manoria Cathedral (Nismo's Orchestral Cover)
P.S. W temacie umieściłem liczbę mnogą, jako, że zamierzam zabrać się za kilka kawałków i umieszczać je w tym wątku.
Nismovsky:
No i oto kolejny cover. Tym razem na warsztat wziąłem "Schala's Theme". Chciałem, żeby brzmiał nieco bardziej "duchowo" - mam nadzieję, że go nie popsułem w oczach(uszach) fanów sagi :D
Chrono Trigger OST - Schala's Theme (Nismo's Orchestral Cover)
MarvelliX:
niezłe, ale nie dało się jakoś bardziej za symulować skrzypiec? well oryginalnych i tak nie zastąpi...
Nismovsky:
@MarvelliX pewnie, że by się dało, ale "krawiec kraje jak mu materii staje" ;) gdybym miał lepszy sprzęt, to i dźwięk byłby lepszy :) tak to jest, jak się ma kompa o mocy obliczeniowej dzisiejszych smartphone'ów :P
Wiesz, to jest tylko podrzucenie pomysłu. Może ktoś z tego forum by to zrobił lepiej? Cóż, trzeba ma to poczekać :D
MarvelliX:
nie wydaje mi się żeby ktoś tutaj potrafił robić muzykę, więc nie spodziewam się żadnych remixów
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej