Kategoria ogólna > MMORPG
Dragon Nest
Tantalus:
Przełamałem się i gram w MMORPG'a. To nie w moim stylu, ale dałem się przekonać kumplom i nie żałuję.
Dragon Nest to jeden z nowszych jRPG'ów, podoba mi się głównie dlatego, że nie ma w nim dużego nacisku na ten czynnik Massive i w zasadzie samą rozgrywka to co-op (drużyna max do 4 osób). Od innych jRPG'ów odróżnia go to, że innych bohaterów spotykać możemy tylko w miastach - jak wyjdziemy z miasta, to dungeony są tylko dla nas (+ naszej drużyny), nie spotkamy innych graczy kradnących nasze itemy i zabijających nasze moby.
No i sama gra nie jest tak przytłaczająco nudna jak zwykle jest z MMO, że gra polega na klikaniu w potwory. To action RPG, mechanika bardziej tu przypomina Kingdom Heartsa. Do tego ma śmiesznie niskie wymagania, bardzo ładną grafikę, świetny soundtrack i ciągle jest co robić.
Ja i moi kumple gramy w otwartej becie, którą zorganizowano kilka miesięcy temu w regionie SEA. Klient waży 2 GB.
http://dn.cherrycredits.com/
Jeżeli ktoś gra, to niech opowie więcej o wrażeniach. Jak ktoś chce zagrać ze mną/moimi znajomymi, to proszę tworzyć postać na pierwszym serwerze (najlepiej łuczniczkę, bo nikt z moich ziomków nią nie gra).
Growlanser:
Z tego co widzę na filmikach z gry, to jestem pod wielkim wrażeniem. Nie grałem jeszcze ale widzę, że gra ma sakramencki potencjał jeśli chodzi o czysty fun płynący z rozgrywki. Od dawna szukałem czegoś co tak naprawdę będzie odskocznią od WoW i będzie zawierać więcej interakcji z postacią niż tylko targetowanie mobów i spamowanie klawiszy 1-9. Niestety na razie mój komputer padł i nie chce wstać dlatego mój dostęp do internetu to komp znajomego, ale jak tylko będę mógł z chęcią sprawdzę co w piszczy w Leżu Smoka : )
MarvelliX:
ja z heciakiem gram na amerykańskim, ciężej się logować (czeba przez proxy) ale mniejsze lagi. Mamy własną gildie ale jest nas 2 więc w/e ;x Dobiliśmy max lvl (24) więc tera czekając na podwyższenie polujemy na itemy. Gra się dość ciekawie.
Tantalus:
--- Cytat: Growlanser w Września 09, 2011, 11:07:32 am ---Z tego co widzę na filmikach z gry, to jestem pod wielkim wrażeniem. Nie grałem jeszcze ale widzę, że gra ma sakramencki potencjał jeśli chodzi o czysty fun płynący z rozgrywki. Od dawna szukałem czegoś co tak naprawdę będzie odskocznią od WoW i będzie zawierać więcej interakcji z postacią niż tylko targetowanie mobów i spamowanie klawiszy 1-9. Niestety na razie mój komputer padł i nie chce wstać dlatego mój dostęp do internetu to komp znajomego, ale jak tylko będę mógł z chęcią sprawdzę co w piszczy w Leżu Smoka : )
--- Koniec cytatu ---
Zapraszamy hehe.
--- Cytat: MarvelliX w Września 09, 2011, 01:30:35 pm ---ja z heciakiem gram na amerykańskim, ciężej się logować (czeba przez proxy) ale mniejsze lagi. Mamy własną gildie ale jest nas 2 więc w/e ;x Dobiliśmy max lvl (24) więc tera czekając na podwyższenie polujemy na itemy. Gra się dość ciekawie.
--- Koniec cytatu ---
Lagi w SEA nie są tak tragiczne jakbym się spodziewał. Tutaj level max to 40 w tej chwili, czyli beta jest zaawansowana dosyć.
MarvelliX:
jak walczyłeś w trybie abyss to zobaczysz ze te nietragiczne lagi to kwestia życia i śmierci, zwłaszcza w mino nest
-----
tant nie możecie mieć limitu 40 bo nie ma tam nawet jeszcze cyrku, chyba że grasz na koreańcu nie sea ;x a ceny tam sa to taakie niskie że ledwo bym tam 100g nastkukał gdy na us mam 1k po sprzedaży prezentów od adminów
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej