Forum ogólne > FanFik

Wojna dusz

(1/8) > >>

Archont:
Witam chciałbym napisać opowiadanko w realiach miecza i magii jednak mam problem bo barakuje mi bohaterów więc jakbyście mogli mi pomóc był bym wdzięczny :P ogólnie fabuła tego opowiadanka ma być o wojnie ludzi z demonani, bardzo potężnych artefaktach itp

vigo:
Brakuje ci bohatera? Hmm... może taki?

Długowłosy ubrany na czarno tajemniczy mężczyzna. Jest on pół demonem pół człowiekiem. Ojciec (demon) zabawiał się w okolicznej wiosce i zgwałcił kobietę, a źe lubił wybić trunek bogów (wymyśl taki, który upija bogów i demony), to tego nie pamiętał. Po jakimś czasie kobieta urodziła synka. Demon jednak dowiedział się w jakiś sposób, że ma potomka i chciał go odnaleźć i zabić. Kobieta ukryła dziecko, lecz sama zginęła. Bohater posiadł kilka demonicznych mocy: szybkość, widzące w nocy oczy, siłę fizyczną i coś tam moze jeszcze :P Nie wiem tylko, co taki pół demon chciałby robić. Może chce odnaleźć ojca i pomścić śmierć matki albo jest łowcą nagród i można go wynająć do zabicia jakiegoś smoka... Coś wymyślisz!

Kolejnym bohaterem może być młoda dziweczyna, która jest początkującym adeptem magii. Zna tylko kilka zaklęć, gdyż wydalili ją z cechu magów, kiedy to zmarli jej rodzice podczas ataku smoka na jej rodzinne miasteczko. Po smierci rodziców tułała się po świecie i zarabiała na życie używając swe czary, np. za niewielką opłatę rzucała uroki. Pewnego dnia w gospodzie zaczepiło ją kilku oprychów, mieli ochotę zaciągnąć ją gdzieś w ciemną alejkę i zgwałcić. Na ich nieszczęście w tej gospodzie był znany już nam pół demon, który szybko się z nimi rozprawił. Od tej pory dziewczyna podąża za nim.

Może być?

Archont:
Dzięki a mógłbyś podać imiona ?? Bo ja właśnie z imionami mam najgorszy problem :P

vigo:
Co powiesz na Bhazarr i Drilla albo Lather i Prisa. Może też Ragher i Bella lub Borugk i Fiona :)

Musiol:
Szczepan i Bogna, fajne imiona.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej