Kategoria ogólna > Final Fantasy XIII-XIV: ARR

Final Fantasy Versus XIII

(1/13) > >>

Kazumaru:

Final Fantasy Versus XIII to druga pozycja z kompilacji Fabula Nova Crystalis. Gra tak jak i FFXIII zaprezentowana została podczas tragów E3 w 2006 roku. Jak na razie niezbyt wiele o niej wiadomo. Square Enix zaprezentowało kilka screenów na których widać świetnie zaprojektowanego głównego bohatera który wreszcie nie jest miłym blondynem ;]
Produkcją zajmuje się Tetsuya Nomura oraz jego Kingdom Hearts team, ma to być coś w rodzaju action RPG z tym że Nomura zapowiada, iż będzie to zupełnie coś nowego, coś czego ten gatunek jeszcze nie widział.
Square-Enix podaje, iż gra ta nie będzie ani sequelem ani prequelem Final Fantasy XIII, lecz osobną historią dziejącą się w innym świecie i z innymi postaciami. Gra najprawdopodobniej opowiadać będzie tragiczną historię, zawarty w niej będzie między innymi "zaskakujący związek miłosny”, jednak nie wiadomo dokładniej o jaki związek chodzi. Jeśli chodzi o swiat w którym dzieje się akcja gry to jest on bardzo podobny do naszego wspołczesnego, z tym że znajdziemy tutaj troszke nawiązań do średniowiecza jak i futurystyczności.

Głównym kolorem gry w przeciwieństwie do Final Fantasy XIII jest czerń, gry zostały zaprojektowane tak, aby być całkowitymi przeciwnościami.

Sylwetka main charactera:

Credits:
Producer: Shinji Hashimoto (Kingdom Hearts series, Final Fantasy VII Advent Children)
Director and character designer: Tetsuya Nomura (Final Fantasy V - VIII, Final Fantasy VII: Advent Children, Kingdom Hearts)
Movie director: Takeshi Nozue (Final Fantasy IV, X, Final Fantasy VII: Advent Children, Kingdom Hearts)
Composer: Youko Shimomura (Parasite Eve, Seiken Densetsu: Legend of Mana, Kingdom Hearts)

Wszystkie dostepne do tej pory screeny:

Gra zmierza oczywiscie na PlayStation 3

Kazumaru:
Trailerek Final Fantasy Versus XIII juz w sieci. W sumie to prezentuje sie bardzo elegancko, nie uswiadczycie jednak nieczego czego nie bylo na screenach (ten trailer byl pokazywany chyba na E3 tylko nigdy nie trafil do sieci... tak mi sie wydaje). Spodziewalem sie troche wiecej no ale jest spoko, ta gra mnie mocno przyciaga do siebie. Bardziej niz FFXIII.
Linki do flesha i YouTube:

http://61.195.57.11/members/special/ffv13_...sus13_Movie.swf

http://www.youtube.com/watch?v=gSYawSLHH-M

G-1:
Wygląda na to, że klimat będzie dość mroczny i nie będzie to ratowanie świata wraz ze swymi wesołymi przyjaciółmi. Czyli coś dla mnie na pewno. Również jRPG ale pewnie miał właśnie trafić do innych odbiorców niż na przykład fanów Seiken Densetsu.
Dobrze, że właśnie Square nie zapomina o graczach, którzy właśnie wolą cięższe tytuły.

Agrias:
W sumie nie mam jeszcze zdania na temat, ale zdaje mi sie ze bedzie fajny.

--- Cytuj ---Dobrze, że właśnie Square nie zapomina o graczach, którzy właśnie wolą cięższe tytuły.
--- Koniec cytatu ---

A jak ciezkie moga byc ^^ (sorki za offtop)

Siergiej:

--- Cytuj ---Dobrze, że właśnie Square nie zapomina o graczach, którzy właśnie wolą cięższe tytuły.

--- Koniec cytatu ---
Na jakies bardzo ciezkie to nie wyglada. Ot taki klimat IMO w stylu FFVII, a ten gosc to taki troche Sephirothowaty. Trailer jest niezly, ale nie jakis taki zebym sikal po nogach ze szczescia jak go zobaczylem. Aha - wokal w tle jest do dupy ;/

--- Cytuj ---nie będzie to ratowanie świata wraz ze swymi wesołymi przyjaciółmi.
--- Koniec cytatu ---
Moge sie z Tobą założyć, że będzie ;]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej